R.A.T.U.C. – Utopia 13

converge

În Ratuc.

Șoferul conduce cu mîna stîngă, căci cu dreapta se scobește în nas. Călătorul numărul unu mănîncă supă și se uită pe geam în chip gînditor. În spatele lui, călătorul cu numărul doi stă într-o parte și se pișă într-o sticlă de cola. Călătorii trei și patru, un el și o ea, fac sex cu hainele pe ei, ocupînd un singur scaun din cele două disponibile. Ea geme. Alături, chiar lîngă ei, călătorul numărul cinci, proaspăt divorțat, se masturbează uitîndu-se la cei doi care fac sex. De partea cealaltă a autobuzului, călătorul cu numărul șase cîntă și gesticulează, ca și cum ar fi la operă. La mijlocul autobuzului, al șaptelea călător, fire atletică, face tracțiuni la bară. În a doua jumătate a autobuzului, călătoarele opt și nouă, două bătrînici trecute de optzeci de ani, se pupă cu limba. În stînga lor, călătorul zece, îmbrăcat cu haine de femeie și fardat delicat se privește într-o oglindă pentru a verifica dacă și-a ras barba perfect. Al unsprezecelea călător, complet dezbrăcat, stă întins cu fața în jos pe podea și avertizează oamenii că pot să calce pe el, că nu e vreo problemă. Călătorul numărul doisprezece, îmbrăcat ca ăla din assassin’s creed, stă în spate de tot, cocoțat pe spătarul unui scaun, cu gluga trasă, și așteaptă.

Ratucul oprește, se deschid ușile, și urcă al treisprezecelea călător, care privește pe rînd pe fiecare, apoi, călcînd pe călătorul unsprezece, se așează lîngă călătorul zece și îl salută politicos, complimentîndu-i ținuta.

Ajuns acasă, călătorul treisprezece este întîmpinat de soție, care îl întreabă cum i-a fost ziua și dacă s-a întîmplat ceva ieșit din comun. Acesta zîmbește cu seninătate și îi spune că a fost doar o zi obișnuită.

Reclame